tag:blogger.com,1999:blog-52532325497420188732024-03-13T19:56:02.505-07:00EL COCINERO DEL NAUTILUSun any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.comBlogger63125tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-57100856182261889962021-02-23T03:56:00.002-08:002021-02-24T04:58:02.591-08:00Estimada Valentine La vaig conèixer una tarda d’hivern , en un temps ja molt llunya, a la tornada de l’escola. Jo tenia tretze anys, i des de aquell afortunat moment, va formar part de la meva vida. Va arribar a mi sobtadament, sense ser demana-da ni esperada, tan mateix, des de que ho va fer, va despertar-me quelcom que jo no havia descobert encara: el plaer de l’escriptura. Fins que els nostres camins es un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-83848839076837018132018-09-04T12:14:00.000-07:002018-09-04T12:14:22.735-07:00Marc Ribas: el cuiner que Catalunya necessitava
Sent el nostre un país eminentment culinari, amb una
cuina tradicional mil·lenària i havent estat reconeguts, ja fa uns quants anys, el nostres cuiners com els millors del mon, es
evident que ens faltava la figura del cuiner mediàtic. Es veritat que tothom coneix Ferran Adrià, la Carme Ruscalleda, els
germans Roca i fins i tot, molts coneixem
una dotzena mes un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-860998102337141302016-08-29T08:32:00.000-07:002016-09-05T07:47:27.961-07:00Carne Picada
La educación de un cocinero
De Leonardo Lucarelli
Reservoir books
www.reservoirbooks.com
Sinopsis
Nada que ver con genios mediáticos ni
historias de papel cuché. Lo que cuenta aquí Leonardo Lucarelli no va de eso.
Esta es la vida de un cocinero de los de verdad. Evocando sus inicios como
lavaplatos en un garito de Trastevere hasta llegar a joven chef, Lucarelli nos
habla de sí un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-20547877854624134002016-05-16T10:07:00.001-07:002022-01-05T12:26:14.733-08:0020.000 Leguas de viaje submarino
Ahir,
tot passejant per “Girona en Temps de
Flors”, vam conèixer la llibreria low cost Re-Read. Mentre miràvem entre les prestatgeries,
plenes a vessar de llibres de tota mena,
vaig descobrir aquest exemplar de “20.000
leguas de viaje submarino”. Era la
mateixa edició que jo havia llegit als dotze o tretze anys !! Igual, com si fos
el mateix llibre que havia un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-86461538271186087992016-02-24T09:31:00.000-08:002016-02-24T09:31:18.671-08:00Como sobrevivir en los restaurantes y disfrutar en el intento
40 años en la cocina,
retrospectiva
Mi primer libro
Siempre quise ser escritor. Lo tenia tan claro, y tan pronto, que en mi
primer carnet de identidad, a los catorce o quince años,
en la casilla de profesión, no tuve la mas mínima duda al poner :
escritor. Aun recuerdo la cara de
escepticismo que me puso el funcionario policial —Escritor?— preguntó, —Si,un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-14879170234801297372015-07-27T11:38:00.002-07:002015-07-27T11:39:55.879-07:0040 Anys a la cuina
Setmana passada vaig fer 53 anys, i com que vaig entrar per primer cop a una cuina amb 13, vol
dir que fa 40 anys que faig de cuiner. Son molts anys per qualsevol cosa relacionada
amb la vida d’una persona, quasi la midat, seguen mitjanament optimista. El que tenen els
números rodons es això, que son contundents, 40 anys !! . Penso en la
primera cuina, fosca, a segons quines hores un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-22739260126982134292015-02-11T08:51:00.000-08:002015-02-11T09:00:48.424-08:00La ultima chuleta
<!--[if gte mso 9]>
0
0
1
184
1018
Enric Herce
8
2
1200
14.0
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
EN-US
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-12579137209286942312015-02-09T11:58:00.000-08:002015-02-09T11:58:29.050-08:00El Xef , de Simon Wroe
Treballar a la cuina no havia estat mai una primera
opció per quasi ningú. Encara que avui aquest fet sorprengui, donat el gran
prestigi social dels cuiners que fa tan atractiva aquesta professió; el cert,
es que els cuiners d’una determinada edat, sabem, per que lo hem viscut i
patit, anys enrere , tampoc tants, a la cuina nomes anaven a parar aquells que
no podien anar a enlloc mes, ja un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-12637415107689271702014-11-27T08:35:00.000-08:002014-11-27T08:40:03.576-08:00La cuina del 1714 , de Jaume Fabrega
Quant
parlem de cuina, ho podem fer referir-nos a diverses qüestions. La cuina es la habitació de la casa a on es
preparen els aliments; també es diu cuina del aparell destinat a la cocció, els
fogons pròpiament dits; o en un sentit
mes ample, parlem de cuina quant es referim a la forma en que elaborem,
cuinem, els aliments. En aquest cas,
l’accepció cuina inclou una granun any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-59329704225329238252014-08-15T07:03:00.000-07:002014-08-15T10:59:35.746-07:002ª Noche Solidaria Sallés Hotel & Spa Cala del Pi 5*
Estoy encantado de compartir con vosotros que el próximo 25 de Agosto,
a las 20h , celebraremos la 2ª Noche Solidaria Sallés Hotel & Spa Cala del
Pi 5*.
Aquí tenéis toda la información.
Se trata de una velada en la que recaudaremos fondos a favor de la AECC- Cataluña contra el cáncer de Girona. La AECC
es una institución de carácter un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-18150526097219907512014-06-30T07:44:00.000-07:002014-06-30T07:45:53.181-07:00Cocina y música, una historia americana
Es fácil caer en los tópicos al hablar de
la cocina americana, nord americana;
y esto es así por que la imagen que nos llega es casi
siempre la que proviene del cine o la
televisión, imágenes que no son mas que postales que describen un paisaje muy limitado de la
realidad física, social y cultural de los EEUU.
A poco que nos interesemos, en seguida nos daremos un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-50218169935577893032014-05-28T23:47:00.000-07:002014-05-28T23:47:18.255-07:00La cuinera, de Coia Valls
La cuinera Edicions B, 2014
El títol d'aquesta novel•la, va ser raó suficient per despertar la meva curiositat, com ho són totes aquelles obres, que cada vegada en més nombre, tracten la ficció, a través de la cuina o els mateixos cuiners. Si es tracta a més d'una obra de Coia Valls, autora de grans novel•les que han guanyat prestigiosos premis, com La princesa un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-8232950012828155772014-04-05T11:24:00.000-07:002014-04-05T11:26:22.099-07:00La metamorfosis
Imágenes como esta son recurrentes en cualquier cocina, y evidencian claramente que no todo en las cocinas, destila ese glamour que aparentemente tiene el arte de cocinar. Lejos de las bellas imágenes de los platos bien presentados, con sus ingredientes armónicamente dispuestos para enaltecer el arte culinario, y lejos también del aspecto sofisticado, un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-29408010740471195632014-02-19T23:49:00.003-08:002014-02-25T07:37:51.893-08:00La flor del romero
La floración de los
almendros adorna con sus blancos rosados los perfiles del paisaje pre
primaveral. En los campos siempre húmedos de final del invierno, entre los
verdes de la hierba rasa, brotan despreocupadamente flores blancas y amarillas,
como las mimosas, que exuberantes, alternan con los mismos almendros en los márgenes de
caminos y carreteras. Tan solo la flor del romeroun any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-72881725277925583682014-01-28T09:05:00.000-08:002014-01-28T09:05:03.360-08:00Sabor con salud
<!--[if gte mso 9]>
0
0
1
259
1425
Enric Herce
11
3
1681
14.0
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
EN-US
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-27254052400584257742013-11-29T23:58:00.000-08:002013-11-29T23:58:28.472-08:00El chef ha muerto
Janet Acosta
El complejo mundo del universo gastronómico profesional, la restauración publica, los restaurantes hoteles y bares, tiene todos los ingredientes necesarios para convertirse en perfecto decorado en el que representar cualquier obra literaria. Lo tiene todo. Glamour infinito y cutrez absoluta, sofisticacion y vulgaridad, snobismo y sencillez, exotismo y proximidad,un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-21500248755972851152013-11-26T22:48:00.000-08:002013-11-27T11:43:14.042-08:00Terrorífic congre
D'entre tots els monstres marins que habiten les cavitats submarines més amagades i tenebroses, destaca pel seu terrible aspecte la morena. Un peix anguil•liforme, sibil•lí, amb afiladíssima gola i una mirada alienada que es correspon clarament a un caràcter endimoniat. És un animal tan terrible , tan perillós, que els pescadors ben assenyats no volen saber res d'ell,un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-87719388021345039682013-11-23T00:26:00.000-08:002013-11-23T00:26:24.814-08:00El ilusorio sabor de la fresa
¿A que sabe la fresa? La pregunta no es baladí, ni su respuesta evidente. Si reflexionamos tan solo unos instantes, nos daremos cuenta que la fresa, no sabe a fresa. En realidad, el sabor que asociamos a esta fruta roja, no es el suyo, si no un sabor ficticio, imaginario. El sabor fresa que nuestra memoria organoléptica identifica, es ilusorio; es el del un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-26555878325142297632013-11-19T00:08:00.002-08:002013-11-19T12:19:50.181-08:00Un hotel a la costa<!--[if gte mso 9]>
0
0
1
486
2674
Enric Herce
22
6
3154
14.0
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
EN-US
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-71760639405451485712013-11-14T00:09:00.001-08:002013-11-14T00:10:23.712-08:00Japuta, el más feo de los pescados
La fealdad de este pescado es evidente, indiscutible. Y la suya es además una fealdad gris, anodina, sin matices; distinta por ejemplo de la terrorífica fealdad del rape, de la fealdad teatral de la raya, o de la siniestra fealdad de la lamprea. La fealdad de la japuta, su aspecto antediluviano, ese color apagado y mortecino, y un perfil absurdo con cara de piraña bobalicona, un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-21992269125310958102013-10-24T09:46:00.002-07:002013-10-25T13:50:44.268-07:00Guerra a la vulgaridad !!
<!--[if gte mso 9]>
0
0
1
54
301
Enric Herce
2
1
354
14.0
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
EN-US
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-84615645478587559102013-10-19T08:11:00.000-07:002013-10-19T08:11:10.376-07:00Truites de diseny
Ja ho sabem , les truites no són un peix gourmet , ni tan sols un peix acceptable per a paladars mitjanament educats . Això si, estem parlant de les truites de piscifactoria , de fàbrica , per que les truites salvatges , de rius transparents on es baten amb el corrent que les conté , són una altra cosa, altre peix , amb gust i personalitat pròpia . Però aquestes ultimes , no estan un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-14929673979116504962013-09-03T22:35:00.000-07:002013-09-06T14:50:51.990-07:00El Viejo y el mar
Enfrentarse a la salvaje anatomía de un gran pescado, no es tarea fácil. Hay un momento, cuando el cocinero se planta frente a el, cuchillo en mano, mirándolo fijamente, analizando cuidadosamente el mejor lugar donde empezar a cortar, donde hundir la afilada herramienta para iniciar el complejo despiece del animal, en que la duda es grande, tan grande como el mismo pescado, que tumbado sobre un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-53181685042233810242013-04-04T15:55:00.000-07:002013-04-04T15:55:02.339-07:00El chef del mar
<!--[if gte mso 9]>
0
0
1
353
1943
Enric Herce
16
4
2292
14.0
96
800x600
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
EN-US
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5253232549742018873.post-26109321866382099362013-04-02T09:38:00.000-07:002013-09-06T14:52:12.148-07:00Temps de roses a Cala del Pi
<!--[if gte mso 9]>
0
0
1
427
2353
Enric Herce
19
5
2775
14.0
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
un any a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/03803252298200498169noreply@blogger.com0